De MB W201/C-Klasse Club Nederland

De MB W201/C-Klasse Club is begin 2018 opgericht door Patrick Bauland en Louis van Vliet. Beiden zijn niet alleen bestuurslid van de Stichting Mercedes-Benz Automobiel Clubs, maar ook eigenaar van een 190 E (W 201).

Beiden zijn ervan overtuigd dat er naast de reeds bestaande Mercedes-Benz Clubs in Nederland er ook ruimte is voor een club die zich met name richt op de wat jongere ‘Baureihen’ zoals de W 201 (vanaf 1983) en de daarop volgende C-Klasse-modellen W 202 tot en met W 205.

De liefde voor een bepaald model klassieke auto of youngtimer heeft vaak ook te maken met welke auto’s iemand zich uit zijn jeugd herinnert of de auto’s die op een bepaalde leeftijd nog gewoon onbereikbaar waren, maar wel al erg fraai of bijzonder gevonden werden. Er is een aantal klassieke Mercedes-Benz modellen dat door hun waarde helaas inmiddels voor veel liefhebbers van het merk met de ster onbereikbaar is geworden. Inmiddels zijn echter veel van de 190/W 201-modellen en de daarop volgende wat oudere C-Klasse modellen voor een grotere groep mensen bereikbaar geworden. Enthousiastelingen die het de moeite waard vinden om tijd, energie en moeite te investeren in het behoud van hun auto’s en daaraan veel plezier beleven. De 190/W 201 en de C-Klasse modellen bieden dus Mercedes-Benz liefhebbers de mogelijkheid om op een redelijk betaalbare wijze te genieten van een automobiel van dit grote merk.

De MB W201/C-Klasse Club is de vereniging waar gelijkgezinden elkaar op een gezellige wijze kunnen treffen, elkaar kunnen helpen en samen leuke activiteiten ondernemen en de enige MB W201/C-Klasse Club waarbij de leden de voordelen genieten van de Mercedes-Benz ClubCard.