Verslag Technische Dag bij Cor Millenaar op 23 april 2022

Op zaterdag 23 april 2022 waren wij te gast bij officieel Mercedes-Benz dealer en G-klasse specialist Cor Millenaar in Aalsmeer. Wij werden ontvangen door gastheer en clublid Mark Slagter.

Tijdens het evenement kregen we veel technische kennis aangereikt. Zo hoorden we bij het kale chassis van een G-klasse over de voordelen van conservering met wax (Unterbodensch├╝tz) zoals onze auto’s af fabriek door Mercedes-Benz werden voorzien. Volgens Cor Millenaar is een groot voordeel van de transparante, licht geelachtige wax dat eventuele defecten zichtbaar worden of blijven. Als voorbeeld werd een oudere G-klasse van de kustwacht aangehaald, die dankzij de constante conservering met wax nauwelijks tot niet is aangetast door het zilte water van de zee.

Bij de brug konden we de onderzijde van de W 201 van een van onze leden inspecteren. Mark Slagter en Cor Millenaar benoemden de aandachtspunten die de auto o.a. aan de onderzijde heeft en legden uit hoe je problemen kunt herkennen, verhelpen, maar ook hoe je problemen voor kunt zijn. Het gaf verhelderende inzichten over hoe we kunnen zorgen dat onze auto’s in goede conditie blijven. De W 201 kwam overigens door de keuring, tot blijdschap van ons clublid.

In de kelder kregen we van Cor Millenaar een toelichting op de omvangrijke restauratie van een ouder model G-klasse in de bijzondere kleur Agavengr├╝n. Dankzij de jarenlange kennis en ervaring en een onderdelenmagazijn binnen het bedrijf, kan de door roest geplaagde G-klasse tot in perfectie worden hersteld. Daarnaast konden we leren over de ombouw naar grijs kenteken, die geheel reversibel wordt uitgevoerd. De ombouw wordt zo uitgevoerd dat er geen blijvend zichtbare schade ontstaat, en de auto na ombouw dus geheel in oorspronkelijke staat kan worden hersteld.

De middag werd afgesloten met een ronde langs de bijzondere auto’s in de showroom. We konden luisteren naar boeiende verhalen over bijzondere uitvoeringen van de G-klasse en de aldaar gerestaureerde W 111 met origineel lederen interieur.