Verslag Najaarsrit op 18 september 2021

Op 18 september jl. was het gelukkig eindelijk weer mogelijk om een tourrit met de W201/C-Klasse Club Nederland te rijden. Het was een prachtige nazomerse dag voor een “Rondje Overijsselse Vecht”, met dank aan de MB SLK club die de routebeschrijving beschikbaar stelde.

De rit begon in het bosrijke Dalfsen, waar langzamerhand de “Benzen” binnenkwamen. Het leuke was dat er vier bouwseries aanwezig waren, van de W 201 tot en met de W 204 en ook nog allemaal in verschillende kleuren. Natuurlijk hadden we eerst een kopje koffie met wat lekkers voordat we aan de rit begonnen.  Ad en Marij Dankers hadden voor de deelnemers enkele Mercedes-Benz surprises meegenomen. Erg leuk en attent.

Vanuit Dalfsen vertrokken we richting de Vechtstad Ommen. Bij kilometerpunt 16,2 stond heel duidelijk aangegeven “sla in de bocht naar rechts linksaf” echter toch gingen een aantal wagens volledig met de bocht naar rechts mee. En dan kun je het wel vergeten om te navigeren op de kilometerpunten. Eenmaal weer op het goede spoor vervolgden we onze weg naar de mooie vistrap en stuw in Junne om zo verder via een hele smalle brug (2,2m) naar Dedemsvaart te gaan met mooie kalkovens aan je linkerhand, voorts via De Wijk, Staphorst, Zwartsluis, Hasselt, Zwolle en vervolgens terug naar Dalfsen waar we nog een gezellige afsluiting hadden met een drankje en borrelhapjes. Het was een zeer geslaagde dag waarop we ook een aantal leden beter hebben leren kennen.

Tekst en foto´s Pieter Jan Kamstra, algemeen bestuurslid