Elektronische onderdelencatalogus (EPC) wordt vervangen door SAI-portal

Onlangs ontvingen wij via de MBAC het volgende belangrijke bericht van Mercedes-Benz Classic Club Management:

Leden van de bij de MBAC aangesloten clubs zijn bekend met de elektronische onderdelencatalogus (EPC in het kort), die gratis toegankelijk is via de Mercedes-Benz ClubLounge.

Daimler AG heeft besloten om de EPC te vervangen door het geheel nieuwe XENTRY-portal voor professionele gebruikers (dealers, enz.) om een up-to-date aanbod te garanderen voor verschillende gebruikersgroepen over de hele wereld. Voor individuele gebruikers zoals de leden van de bij de MBAC aangesloten clubs zal in 2019, ter vervanging van de EPC, het SAI-portal gelanceerd worden, inclusief de ISP-onderdeleninformatie.

Na de succesvolle lancering van de XENTRY Portal eerder dit jaar kan de technische ondersteuning voor het ondertussen verouderde EPC-systeem niet langer worden gehandhaafd en daarom zal de elektronische onderdelencatalogus vanaf 14 december 2018 niet langer beschikbaar zijn.

Er wordt aan gewerkt om ervoor te zorgen dat leden van de MBAC aangesloten clubs ook in de toekomst toegang hebben tot het nieuwe SAI-portal voor particulieren. Omdat dit nieuwe systeem onderworpen is aan de nieuwste wettelijke voorschriften met betrekking tot gegevensbescherming en beveiligingsvereisten, is het niet mogelijk om het SAI-portal te gebruiken zonder persoonlijke SAI-portaalregistratie en gebruikers-gegevens.

Daarom wordt er momenteel hard gewerkt aan de implementatie van een gepersonaliseerde SAI-portaalregistratie voor clubleden van de bij de MBAC aangesloten clubs via de Mercedes-Benz ClubLounge. Het doel is om tegen het einde van januari 2019 online te gaan met een bijbehorend SAI-portal registratietool in de ClubLounge. Alle clubleden die het SAI-portal in de toekomst willen gebruiken, kunnen zich dan aanmelden als gebruikers via de bovengenoemde registratietool. Gepersonaliseerde SAI-portaltoegang wordt vanaf begin februari ingeschakeld.

Het beschreven proces zal ervoor zorgen dat aan alle systeem-eisen voor het SAI-portaal wordt voldaan en is op dit moment de enige manier om de vereiste diensten aan clubleden aan te bieden.

Als zodanig hebt u geen toegang tot de nieuwe SAI-portal en de ISP-onderdeleninformatie wanneer de EPC buiten gebruik wordt gesteld tot nadat u de SAI-portalregistratieprocedure hebt voltooid.

Na uw SAI-portaalregistratie is de ISP-onderdeleninformatie 24 uur per dag beschikbaar voor u met gepersonaliseerde toegang en kunt u uw reparatie- en restauratiewerkzaamheden voor het klassiekerseizoen 2019 voortzetten.

U ben altijd van harte uitgenodigd om contact op te nemen met uw vertrouwde Mercedes-Benz filialen en dealers in geval van problemen met reserveonderdelen.

Houdt u deze pagina in de gaten voor informatie over de vervolgstappen zoals wanneer de SAI-Portal-registratie in de ClubLounge eind januari online zal gaan.

Tot die tijd hopen we dat de dagen voorafgaand aan Kerstmis niet te stressvol zullen zijn, dat u geniet van het vakantieseizoen en het nieuwe jaar met een gelukkige, gezonde en frisse start zal beginnen!

Het Mercedes-Benz Classic Club Management

Tot zover het bericht dat wij via de MBAC ontvingen. Zodra we meer vernemen over de aanmelding voor het nieuwe SAI-portal zullen we onze leden daarover berichten.